Додайте в замовлення товарів на грн, щоб скористатись безкоштовною доставкою по м.Полтава! Вам доступна безкоштовна доставка по м.Полтава!
Почніть вводити назву товару, категорії, артикул.

Система відновлення та захисту бетону Ceresit ПЦБ

20 Березня 2017

     Бетон і залізобетон – найбільш популярні й надійні матеріали для більшості об'єктів сучасного промислового і цивільного будівництва. Ці матеріали з'явилися порівняно недавно і досвід їх експлуатації в порівнянні з іншими будівельними матеріалами складає трохи більше 100 років. Однак, з плином часу під впливом різних чинників всі матеріали фізично «старіють», що призводить до зниження несучої здатності і довговічності конструкцій, з яких вони виготовлені.

     Зміна експлуатаційних навантажень, суворі кліматичні умови (мороз, спека), атмосферні опади (сніг, дощ), вплив агресивних середовищ в індустріально розвинених регіонах (викид хімічних речовин в атмосферу), низьку якість бетону, недотримання технології виконання бетонних робіт можуть згодом викликати серйозні пошкодження і руйнування бетонних і залізобетонних конструкцій. Тому дуже важливим завданням забезпечення надійної та безаварійної роботи споруд є своєчасне виявлення дефектів і руйнувань, а також проведення своєчасних ремонтних робіт по їх усуненню.

     Henkel є виробником сучасних будівельних матеріалів, за допомогою яких можна захищати і відновлювати бетонні та залізобетонні конструкції. Ці продукти – складова частина спеціально розробленої системи Ceresit ПЦБ (Полімер Цемент Бетон), які характеризуються наступними основними властивостями:

• міцністю;

• високою адгезією до основ з бетону не нижче кл. В15;

• паропроникністю;

• морозостійкістю;

• тріщиностійкістю;

• стійкістю до дії розморожуючих солей;

• можливістю нанесення різних продуктів на свіжий шар або на раніше покладений затверділий шар.

     Завдяки цим властивостям система Ceresit ПЦБ гарантує швидкий і надійний результат – відновлення геометричних розмірів елементів пошкоджених конструкцій, істотне зменшення розвитку корозійних процесів бетону і арматури, підвищення захисних властивостей поверхневого бетонного шару шляхом нанесення захисних покриттів.

     Матеріали для ремонту й відновлення бетонних конструкцій

     Сьогодні на ринку будівельних матеріалів представлений великий асортимент різних систем для відновлення бетону, більшість з яких засновані на застосуванні модифікованих розчинів. Найбільш відомі ремонтні суміші називаються ПЦБ – полімерцементний бетон, який заснований на цементному в'яжучому, модифікований полімерною сполучною. В системі ПЦБ зазвичай розрізняють три класи навантажень: ПЦБ I – поверхні, що піддаються інтенсивним механічним впливам (рух транспорту) і динамічних навантажень (наприклад, верхні елементи прогонових конструкцій мостів); ПЦБ II – поверхні, що не піддаються інтенсивним механічним впливам, але піддаються динамічним навантаженням (наприклад, нижні елементи прогонових будов мостів, підкранові конструкції); ПЦБ III – поверхні, які не піддаються інтенсивним механічним впливам і динамічним навантаженням (наприклад, фундаменти, підпірні стіни, басейни, димоходи, бетонні елементи фасадів – балкони, колони та ін).

     Концепція Henkel - Ceresit ПЦБ

     На основі свого багаторічного досвіду роботи в цьому напрямі, а також аналізу експериментальних досліджень і практичних результатів застосування різних матеріалів, в тому числі і для захисту бетону, Henkel створив систему ремонту та відновлення бетону Ceresit ПЦБ, сумісну в тому числі і з бетонами низьких марок (клас В15).

     Система Ceresit ПЦБ заснована на чотирьох ключових продуктах:

1. Ceresit CD 30 «2 в 1» – мінеральний, однокомпонентний антикорозійний розчин, який також використовується для контактного влаштування (адгезійного) шару;

2. Ceresit CD 25 – ремонтно-відновлювальна дрібнозерниста розчинна суміш для ремонту локальних пошкоджень глибиною від 5 до 30 мм;

3. Ceresit CD 22 – ремонтно-відновлювальна крупнозерниста розчинна суміш для ремонту локальних пошкоджень глибиною глибиною від 10 до 100 мм;

4. Ceresit CD 24 – полімерцементна шпаклівка для підготовки бетонних поверхонь під обробку шаром до 5 мм.

     Крім ключових продуктів, в систему включені матеріали для захисту і зміцнення бетонної поверхні:

• Ceresit CR 66 – еластична полімерцементна гідроізоляційна суміш;

• Ceresit СТ 44 – декоративно-захисна акрилова фарба для бетонних поверхонь фасадів та внутрішніх частин будівлі;

• Ceresit СТ 13 – прозора емульсія для поверхневої гідрофобізації бетонних поверхонь;

• Ceresit СТ 14 – прозора глибокопроникаюча грунтовка для укріплення і зміцнення бетонних поверхонь.

     Основні переваги системи Ceresit ПЦБ

• Сумісність з бетоном більш низької міцності на стиск. Розчини можна наносити на бетон класу від В15 і вище.

• Висока технологічність. Ремонтні суміші можна наносити ручним інструментом або машинним способом (набризком) на вертикальні і горизонтальні поверхні. Ceresit CD 25 і Ceresit CD 22 можна обробляти тільки через 10-15 хвилин. CD 24 можна вирівнювати металевим шпателем відразу ж після нанесення.

• Скорочення термінів ремонтних робіт: Компоненти системи можна наносити на свіжий контактний шар Ceresit CD 30. Наступні шари вимагають нетривалого проміжку часу для висихання (10 – 15 хвилин). Після завершення робіт по поверхні можна ходити через 24 години, а транспорт можна пропускати через 72 години. Додаткові захисні покриття можна наносити через 3 дні після закінчення ремонтно-відновлювальних робіт.

     Область застосування

     Система Ceresit ПЦБ розроблена для комплексного ремонту різних типів бетонних і залізобетонних конструкцій, які мають локальні дефекти і руйнування, не впливають на несучу здатність, і викликані умовами тривалої експлуатації або впливом механічних навантажень і корозійних процесів.

     Система Ceresit ПЦБ підходить для ремонту: бетонних і залізобетонних резервуарів (у тому числі для водоочисних споруд), естакад, бетонних елементів фасадів (в тому числі балконів, колон, терас та ін), фундаментів, підпірних стін монолітних конструкцій (в тому числі басейнів), залізобетонних коробів для прокладки інженерних комунікацій, димоходів та ін.

     Матеріали системи Ceresit ПЦБ стійкі до несприятливих погодних умов і впливу хімічних сполук, що застосовуються для видалення льоду з доріг, у тому числі розморожуючих солей. Крім того, вони володіють водостійкістю, паропроникні, не викликають корозію арматури, служать бар'єром для карбонізації, тим самим значно збільшують термін служби конструкції.

KRAIT © Copyright 2024